Na een drukke, haastige dag vind ik het heerlijk om ’s avonds in een warm bad te glijden, gevuld met geurend badschuim en een gezichtsmasker op. Echt een verwenmomentje!
Omdat ik vaak vergeet om een gezichtsmasker in de winkel te kopen, ben ik op zoek gegaan naar alternatieven die ik in huis heb. Ik ontdekte een aantal ingrediënten die niet alleen heerlijk smaken, maar ook wonderen doen als je ze op je gezicht smeert. Ik heb drie gezichtsmaskers voor je getest die heel eenvoudig zijn om te maken en waar je de deur niet voor uit hoeft.
Droge huid: komkommer en honing
Komkommer heeft verkoelende, verzachtende en vochtinbrengende eigenschappen. Honing werkt als moisturizer en maakt je huid heerlijk zacht. Gooi een stuk komkommer in de blender samen met een theelepel honing. Smeer dit mengsel op je gezicht en laat 15 minuten intrekken. Daarna afspoelen met water en dag- of nachtcrème gebruiken.
Vette huid: yoghurt en citroen
Yoghurt en citroen hebben beide een antibacterieele werking (dag acne!). Yoghurt verkleint je poriën en citroen heeft een oplichtende werking, waardoor littekens, pigmentvlekken etc. minder zichtbaar kunnen worden. Meng 2 eetlepels yoghurt met een druppeltje citroensap (teveel citroen is niet goed voor je huid, vanwege de hoge pH waarde). Laat het masker 15 minuten inwerken en spoel dan af met water. Dep je gezicht droog en gebruik je dag- of nachtcrème.
Alle huidtypes: banaan en olijfolie
Een banaan reinigt je huid, hydrateert en voedt. Daarnaast helpt een banaan de talgproductie van je huid te stabiliseren. Olijfolie voed je huid en maakt hem zacht. Prak 1/2 banaan (de andere helft eet je op! ?) en meng met 1 tl olijfolie. Smeer op je gezicht en laat 15 minuten intrekken. Spoel af met water en gebruik een dag- en nachtcrème. PS Wist je dat Patricia Paay haar huid elke dag van top tot teen insmeert met olijfolie!
Weet jij ook nog een lekker masker? Laat het me weten, ik probeer het graag uit!
Lida zegt
Ik zou een weegbree masker willen maken om de huid te reinigen, heb je een suggestie? Met honing bv.